Sofia

Bulgariens huvudstad, Sofia, lockar med tusentals år av historia och kultur, vacker arkitektur, spännande nattliv, modern shopping och härliga bergsäventyr.

Sedan kommunismens fall i Bulgarien har Sofia hittat en ny identitet som en livfull, kosmopolitisk stad. På en resa till Sofia hittar du moderna shoppingcenter, vidsträckta parker, eleganta boulevarder och en levande kafékultur mitt bland bysantinska byggnader, kyrkor med guldkupoler och monument från kommunistiden. Med både några av Europas vackraste byggnader och skidbackar på nära håll har Sofia mycket att erbjuda för weekendresor och längre vistelser.

Förundras över den vackra Alexander Nevsky-katedralenmed dess många kupoler och missa inte väggmålningarna i bysantinsk stil inuti. Bredvid katedralen ligger 500-talskyrkan S:ta Sofia, som gav staden dess namn. Besök S:t George-kyrkan, Sofias äldsta kyrka. Denna byggnad i rött tegel uppfördes av romarna på 300-talet och är en given sevärdhet under resor till Sofia. Missa inte heller Banya Bashi-moskenfrån 1500-talet.

Upptäck några av de 650 000 föremålen på Historiska nationalmuseet. Lär dig om bulgarisk konst från 1800- och 1900-talet på Nationella konstgalleriet.